Urgentna veterina

Hitna pomoć za pse, mačke i ostale životinje

Rendgenska dijagnostika

Radiografija je dragoceno dijagnostičko sredstvo u veterinarskoj medicini. Radiološkim pregledom životinja možemo doći do veoma značajnih informacija koje nisu vidljive golim okom.

Rendgenski snimak psa sa štencima u stomaku

Naša klinika je opremljena najsavremenijim digitalnim rendgenom, koji je upravo prilagođen rendgenskom snimanju životinja. Radiološko snimanje u mnogim slučajevima nam može olakšati put do dijagnoze.

Digitalna rendgenska dijagnostika nam omogućava dobijanje visoko kvalitetnih snimaka u svega nekoliko minuta, što je u urgentnoj veterinarskoj medicini od velikog značaja, jer može značiti razliku između života i smrti. Savremena tehnika nam omogućava dijagnostiku sa minimalnim štetnim zračenjima, što nam je važno zbog naših pacijenta, a i našeg osoblja, koje je vrlo često izloženo zračenju.

Specijalno nam je od pomoći pri dijagnostici raznih crevnih opstrukcija, pri proceni stanja grudnog koša kod različitih trauma, kao i kod povreda koštanog sistema. Takođe nam je bitan pri proceni veličine, oblika i položaja unutrašnjih organa.